21 Kasım 2017 Salı

TÜRKLERİN VE TATARLARIN KÖKENİ

TÜRKLERİN VE TATARLARIN KÖKENİ - ISBN 975-8839-31-4
Batılı tarihçiler ve oryantalistler yıllardır yaptıkları yayınlarla beyinlerimizi öylesine yıkadılar ve bizi kendi tarihimizle ilgili konularda öylesine yanlış şartlandırdılar ki, artık şartlandığımız konularda doğrusunu işittiğimiz veya okuduğumuz zaman dahi, gerçekleri kabul etmeyi bir türlü kabullenemiyoruz.
Olmayan bir Ari (üstün) ırkla ilgili uydurma teoriler.. Hiç gerçekleşmemiş Ari göçleri.. Dili bilinmeyen, hakkında yazılı belge bulunmayan halkların Batılı bilim adamlarınca bela savma kabilinden "Pers dilli.. İrani halklar" arasında gösterilişi.. Bir halkın, bir coğrafyanın Türklere maledilmemesi için uydurulan hikayeler, çarpıtılan arkeolojik bulgular, Türkçe tarihi belgeleri olmayan dillerle veya zorlamayla Farsça olarak okuma gayretleri.. Tüm bunlara karşı Kazanlı Akademik Prof. Mirfatih Z. Zekiyev'in yıllar süren ciddi çalışmalarıyla verdiği bilimsel cevaplar..
Bugün kendilerine Tatar diyen veya kendisini Tatar diye tanıtan ve bir kısmı Türkiye'de de yaşayan insanlar acaba asıllarının Bulgar Türkü olduğunu, daha sonraları Bulgar, Kıpçak ve Oğuzların karışımından oluştuklarını biliyorlar mı? Özellikle Ruslar'ın hiçbir ilgileri bulunmadığı halde Tatar dedikleri halkın bir isim kamuflajı yüzünden tarihe "Tatar" diye geçtikleri ve "Tatar başka, Türk başka" demeye başladıkları biliniyor mu?
Mirfatih Zekiyev, bu kitapta sizi bir dizi labirent içinden geçirerek gerçeklerle yüzleştirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder